Sagostaden Colmar

posted in: EUROPA, Frankrike, Uncategorized | 0
Facebooktwitter

Sagostaden Colmar
Ja! Här är lika fint som alla photoshoppade bilder på sociala medier vill övertyga om. Det här är en urgullig fransk stad. Som med de flesta städer med en historia så är oftast de äldsta stadsdelarna en sevärdhet i sig och Colmar är inget undantag. Filter eller inte, mättade färger eller svartvitt, Colmar charmar även den mest svårflörtade resenär!

Ställplats i Colmar
Det var faktiskt en positiv överraskning att rulla in på ställplatsen i centrala Colmar. Här är platserna tillräckligt stora för en 9-meters bil, det är öppet och trevligt alldeles vid en kanal. Det är inte i stil med Lilla Venedig direkt men värden är supertrevlig och 15 euro totalt för en natt är ju ett kap så skulle jag klaga hade jag kunnat anklagas för att vara kräsen. Det bästa förutom priset är att det är promenadavstånd in till Colmar, till och med för små barnsben.


Lilla Venedig

Det finns en modernare del av Colmar och så finns Lilla Venedig. Ska du ta en kaffe eller matbit så välj Colmars gamla stad. Troligen är det dyrare här men också mysigare.

Vi slank in på ett konditori där vi köpte sliskiga bakverk, smoothies och kaffe och slog oss ner på en parkbänk. Men då har vi också tre barn att ta hänsyn till. När deras magar kurrar finns det bara en sak att göra, fixa mat snabbt. Ibland är också det enkla det bästa.

Ser du storkboet högst upp på taket?

Storken på taket
Uppe på kyrktornets tak finns ett storkbo, först förstod jag inte vad den runda metallställningen var men sen stack en stork upp sitt huvud och vi stod i flera minuter och tittade på storken som troligtvis har stans bästa utsikt.

Åker ni hit så missa inte det! Och gör ni det kan ni alltid köpa en souvenir i form av en stork. Just det, det finns inte bara storksouvenirer i Strasbourg utan även här. Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det är en så gullig fågel.

När båten färdas under kanalens broar måste vi böja oss fram.

Båttur på Colmars kanaler
Äntligen fick jag åka båt på kanalerna. Jag ville så gärna åka gondol i Venedig men det var så dyrt och i Strasbourg var barnen för trötta men tredje gången gillt.

Vid restaurangen som jag tror hette Petite Venice kunde man köpa biljetter till båtturen. Det gjorde vi och medan vi väntade så slog vi oss ner vid ett av restaurangens bord och kylde oss med ett glas vin. Barnen drack supergod lemonad.

Båtarna är inga gondoler utan en träbåt, men en halvtimme kostar 6 euro för en vuxen så det är ett rimligt pris. Under tiden får man också lite guidning. Vi fick till exempel se var bödlarna hade sitt hus. Makabert men intressant.När vi åkte under broarna gällde det att böja på huvudet och det tyckte barnen var spännande.  Som vi brukar göra när vi kommer till nya platser köpte vi en kylskåpsmagnet sen vandrade vi med trötta fötter hem till vår husbil.

Facebooktwitter

Leave a Reply