Zugspitze – en tur till Tysklands högsta berg

posted in: Tyskland | 0
Facebooktwitter

Blå himmel och alptoppar strösslade med snö. Vart vi än ser breder den mäktiga bergskedjan ut sig. Hela familjen åkte upp på Tysklands högsta berg Zugspitze. Det var en mäktig upplevelse!

 

Efter Rothenburg åker vi till Garmisch-Partenkirchen. Det blir andra gången i vår husbilshistoria. Förra gången bodde vi på en fin ställplats vid foten av berget Wank. Nu lyxar vi till det och bor på camping Resort Zugspitze. Fantastiska duschar, bastu och ett superbt wifi. Vi beger oss ut på cykeltur på härliga cykelvägar och lyxar med veganska american pancakes med blåbärssylt. Mums!

Härliga cykelvägar i Garmisch-Partenkirchen

Nästa dag  är planen att ta gondolen upp på Alpspitze, en annan bergstopp i området, men liften repareras och är stängd. Det blir plan B, Zugspitze, Top of Germany och det är vi glada för! Det visar sig bli en härlig dag!

Vi tar husbilen till parkeringen där det finns en separat del för husbilar. Vi tar Lilja i bärryggsäcken och tar tåget upp till Zugspitze. Barnen åker gratis men våra biljetter går på 54 euro. Lite saftigt tycker jag men ibland är det bara att hosta upp pengarna och betala. Tåget går inte hela vägen upp utan man får åka gondol den sista biten.

 

Tåget går en gång i halvtimmen och vi hinner precis på tåget innan det ger sig av från stationen.

 

Det går bra att åka tåg och det är helt klart det mest bekväma alternativet. Men om du är som mig och gillar häftiga vyer och lite spänning är gondol båda vägarna är att rekommendera. Vilken syn som möter oss när vi kommer ut från tågstationen! Så otroligt vackert! En vanlig syn för er som åker skidor i alperna men för mig är det första gången uppe på en så här hög topp i Europa.

 

Fantastisk utsikt möter oss när vi kommer ut från tågstationen. Lilja vill känna på snön.

 

Barnen och Hans åker rodel i snön. Här flyger vuxna och barn ner för backen. Några ser skräckslagna ut medan andra tjuter av skratt. Vi klarar oss utan att bli påkörda och lunchar  medan vi ser på stor och liten som åker i rodelbanan. Efterrätten blir torkade äpplen, dadlar och russin. Gott tycker vi!

 

 

Sen tar vi gondolen hela vägen upp till toppen. Det är många personer som ska tryckas in i en gondol men det går bra för barnen och de verkar inte tycka att det är ett dugg läskigt. När man kommer upp till toppstationen är det en del trappor innan man når den högsta nivån med restaurang. En och annan ombyggnation gjorde det lite stökigt på toppen, men vad gör det med den här utsikten!! Vi tar sedan gondolen hela vägen ner till start.

 

 

Det här en utflykt som passade hela familjen men motionen får man ta när man kommer ner. På Zugspitze finns nämligen inga vandringsleder förutom den som går upp för berget. Intill Zugspitze finns den mysiga sjön Eibsee. Den kan man vandra runt och här stannade vi till så barnen kunde bada och leka. Vilken dag!

Facebooktwitter

Leave a Reply