Vadstena slott med ställplats in på knuten

posted in: Sverige | 0
Facebooktwitter

 

Vadstena är en otroligt fin och stämningsfull stad. Här sitter historien bokstavligen i väggarna. Vi parkerar vår husbil på Vadstena ställplats. Vi gillar den eftersom den har ett helt suveränt läge! Inget krångel, bara att börja upptäcka. Vadstena klosterkyrka och och Vadstena slott ligger alldeles i närheten, liksom Vättern som glittrar i eftermiddagssolen.

 

Vadstena slott omgiven av vallgrav.


Vadstena slott och glasspaus

Fram med sparkcyklarna och ut på upptäcksfärd. Vi beundrar det slott som Gustav Vasa byggde under 1500-talet och njuter av vegansk glass som vi hittar på kaféet strax intill. Barnen får syn på en lekplats där vi stannar till och Lilja upptäcker det genialiska med att gunga. Parken är vacker och lummig.

Slottsparken och promenad i det gröna.
Slottet har stängt men vi vandrar in på borggården. Rosalie tycker att det vore kul att bo i slottet och vi funderar en stund över hur det egentligen är att bo på ett slott. Säkert tjusigt, men jobbigt att städa.
Mäktig entré till borggården. Hur är det att bo på ett slott? Det undrar vi.

 

I parken vid Vättern hålls det picknick här och där. Vi är hungriga och lite trötta, klostret får vi se en annan gång. Vi läser Mio min Mio och tjoar när Sverige vinner VM-guld. Vi somnar nöjda. Härnäst: färja från Malmö till Travemunde. Då börjar resan på riktigt! Vi ser fram emot den medeltida staden Quedlingburg, Tysklands bäst bevarade med korsvirkeshus i det oändliga. Mer om det i nästa inlägg!
Facebooktwitter

Leave a Reply