Med husbil i Europa

posted in: Sverige | 0
Facebooktwitter

 

Nu är hela familjen redo för en husbilssemester i Europa. Vi har packat in oss i husbilen och gett oss ut på vägarna igen. Vi känner oss fria! Efter månader av planerande och googlande är vi äntligen på väg. Sex veckor, 800 mil – det är planen. Med små barn kan en plan ändras fort, det gäller att vara flexibel och spontan. Det är just därför vi reser med husbil!

Resrutten
När vi bestämmer oss för vart vi ska åka då googlar vi, googlar lite mer och lite till. Det ligger många timmar bakom en resrutt eftersom vi också åker med små barn som behöver äta och busa regelbundet. Vårt främsta mål är Kroatien och Montenegro där vi planerar att stanna längst. På väg ner besöker vi Tyskland, Österrike, Slovenien och på vägen upp blir det Italien, Schweiz, Frankrike, Tyskland och färja hem.

Att fricampa
Ett av skälen till att jag gillar att resa med husbil är att man är så gott som självförsörjande. Vi startade fredagskväll och fricampade glamoröst i Umeå. Varm choklad och kvällsmacka ackompanjerades av otåliga raggarbilars dunkadunkamusik. IKEA-parkeringen är troligen ingen metropol för en raggare och de gav till slut upp. Det gjorde även vi, om än barnen busade så hela husbilen gungade innan de somnade.

 

Rolig lekplats för barnen.

 

Högakustenbron, en suverän rastplats
Alltid är det nånting som glömts kvar och vi fick komplettera på IKEA innan vi begav oss mot Ångersjön söder om Hudiksvall. Vi sträckte på benen vid Högakustenbron som har en fantastisk rastplats med lekpark. Här står husbilarna på rad och ofta sitter äldre par i varsin campingstol och betraktar. Kanske undrar de hur många som får plats i vår husbil. De skulle bara veta att vi haft tre polarhundar där.

 

 

Det är ett fantastiskt majväder och vi äter middag ute. Vi gissar färgen på nästa bil som passerar bron och äter sojakorv i tunnbrödsrulle. Fulltankade med mat och frisk luft kör vi till Ångersjön där vi alla somnar snabbt efter en lång dag. Nästa stopp, Vadstena!
Känner du till några bra rastplatser eller ställplatser, gärna barnvänliga? Tipsa gärna!
Facebooktwitter

Leave a Reply