Husbilssemester genom Europa

posted in: EUROPA, Sverige | 0
Facebooktwitter

Vi har äntligen köpt husbil, det är troligtvis bland de bättre investeringar vi gjort! Det är kort och gott frihet på fyra hjul. Du kan stanna när du vill, äta när du vill och när barnen vill gå på toaletten – ja ni förstår fördelarna. Jag är såld! Vart bär det av på vår jungfrufärd? Europa!

 

Resa med barn – var flexibel!
Vi hade bara ägt vår husbil i en vecka när vi packade in oss för ett äventyr söderöver. Med en livlig tvååring och en treåring gäller det att bejaka den flexibla sidan inom dig. Du kan inte tänka, ”Luleå-Stockholm, det får tar max en dag!”. Nix pix, barnen måste få leka, springa av sig och du blir en expert på att spana efter rutschkanor och gungor längs din rutt.

 

Fricamping vid Storsands havsbad i Norrfällsviken, Höga Kusten


Fricamping vid Storsands havsbad

Första natten åkte vi till Storsands havsbad i Norrfällsviken, Höga Kusten. Grymt mysig liten rastplats alldeles vid naturreservatet. Vi somnade sent till regnets smatter men vaknade till en blå himmel som allt mer försvann bakom inkräktande moln. Barnen däremot, de strålade som solar!

 

Hopp och lek vid vackra Storsand

 

Fricamping Ångersjöns rastplats
Nästa natt tog vi oss inte längre än söder om Hudiksvall, Ångersjöns rastplats som faktiskt är så populär att de husbilar som kom för sent inte fick plats. Här fanns en fin badplats och en fullt duglig lekplats. Dagen därpå trotsade vi de hotfulla åskmoln som tornade upp sig i fjärran och tog en avstickare till Färnebofjärdens nationalpark.

 

 

Färnebofjärdens nationalpark
Vi tog en paus med vattenmelon och gav oss ut på upptäcksfärd längs en mysig naturstig. Med oss på färden var de outtröttliga myggorna och en fästing som åkte snålskjuts på Hans vad. Hade vi haft mer tid hade jag gärna utforskat alla vandringsturer i området och spanat efter den vitryggiga hackspetten!

 

 

Ett besök i Gränna
Efter skogspromenaden hoppade vi in i bilen och gasade på mot Gränna, en oändlig resa kändes det som men 100 år senare kom vi fram till Gränna camping som är stor. Billigare är det att stå på ställplatsen precis utanför campingen. Här blev det en kortis. Vi kom, vi duschade, vi tvättade och köpte polkagrisar.
Nu styr vi kosan mot Öresundsbron och över till Danmark. Hej då Sverige, ses om ett par veckor!

 

Facebooktwitter

Leave a Reply