Lake Bohinj eller Bled?

posted in: Slovenien | 0
Facebooktwitter

 

Efter fyra härliga dagar i Kranjska Gora är det dags att åka vidare. Vi cyklade runt Bled för ett par somrar sen och nu vill vi se den sjö som alla talar om. Är den lika fantastisk som alla säger?  Vi åker till Lake Bohinj för att ta reda på svaret! 

Vi vaknar på morgonen till ett ljuvligt väder och känner att vi inte vill lämna Kranjska Gora riktigt än. Receptionisten berättar att det går en cykelväg ända till Italien och den vill vi se. Vi cyklar en bit och äter vår matsäck vid en charmig bro innan vi vänder om. Sen åker vi motvilligt från camping Spik men ser fram emot Lake Bohinj. Vi passerar Bled som aldrig verkar ha en dålig dag, alltid lika vacker! Vägen till Bohinj är krokig och smal så om än avstånden är korta tar det längre tid än man kan tro.

 

Campingen ligger alldeles vid sjön och det finns fina campingplatser alldeles vid sjökanten

 

Camp Zlatorog Bohinj 
Även om Bohinj ännu inte är lika känt som Bled har turisterna hittat hit och många utgår härifrån när de ska vandra. Här finns många vandringsleder, bland annat upp till ett vattenfall. Det är en vacker sjö och campingen ligger precis vid sjökanten med en vacker badstrand och möjlighet att hyra kanot. Här är det populärt att tälta och det dyker upp flera bussar med skolklasser som ger sig iväg mot sjön för att leta tältplatser. Där finns många fina tältplatser med förstklassig utsikt över den rofyllda sjön som kantas av höga bergssidor.

 

Vacker kväll med kvällsdopp i den gröna alpsjön

Själva spanar vi febrilt efter en ledig plats vid sjön men här har stora husbilar, husvagnar och tältare ställt sig för och helt blockerat utsikten så vi får nöja oss med en plats längre upp från sjön. Campingen ligger verkligen idylliskt men vi föredrar mer organiserade campingar med  iordningställda och uppmärkta platser. Här står folk lite hur som helst, platserna lutar och elkablar löper kors och tvärs. För de som har en plats vid sjökanten är det nog en helt annan upplevelse men uppe hos oss har ett stort partygäng gjort sig hemmastadda och det blir för mycket stök för en barnfamilj som vår. Vi njuter av den underbara sjön en dag, kommer tillbaka en annan gång och åker vidare mot den slovenska kusten. Vi tar sikte mot Piran som lär vara en vacker hamnstad och vi längtar efter havet!

Facebooktwitter

Leave a Reply