Cykelparadiset Kranjska Gora

posted in: Slovenien | 0
Facebooktwitter

 

Att komma till Slovenien från Österrike känns nästan som att komma hem. Det är mysigt och vackert på samma gång. Cykelvägarna är många och helt fantastiska! Vi bor på camping Spik som än så länge är vår absoluta favoritcamping!

 

Camping Spik – här trivs vi!
Vi kommer till camping Spik och det är kärlek vid första ögonkastet. Bästa lekplatsen för barnen, vackra vyer över de julianska alperna, husbil på gräsmatta och bra servicefaciliteter. De har till och med ett familjebadrum med barndusch, barntoalett och badkar för småbarn. Vad mer kan en familj begära? En minimarket, och ja det fanns det med!

 

Omåttligt populär lekplats bland barnen

Vi hade planerat in en övernattning här eftersom det var svårt att få en bild av hur cykelvägarna var och om vi skulle trivas. Men hela familjen trivs på en gång och vi väljer att stanna längre.

 

Här kan man cykla längs fina asfalterade cykelvägar

Cykelutflykt till Lake Jasna
Vi monterar cyklarna och glädjs åt cykelväskorna vi köpte i Zell am See. Vi tar sikte på Lake Jasna som ligger sex km från campingen och trampar iväg längs de utmärkta cykelvägarna. Endast ett fåtal gånger korsar vi en bilväg, annars kan vi cykla i lugn och ro bland andra cyklister. Vi har hamnat i ett cykelparadis!

 

Lake Jasna som ligger vid kanten av Triglav nationalpark är ett populärt utflyktsmål

Ett populärt utflyktsmål i Kransjka Gora
Lake Jasna är ett fint utflyktsmål som passar alla åldrar. Våra barn älskar det! En konstgjord sjö förvisso men den ramas in av de dramatiska julianska alperna och nationalparken Triglav som tar sin början här. Här badas det och det finns ett kafé där folk hänger samt flera bord där det är enkelt att äta sin matsäck. Lake Jasna är så trevligt och enkelt att vi åker dit dagen därpå också, och barnen insisterar.

Till Kransjka Gora kommer massor med mountainbikecyklister. De är överallt och jag tror faktiskt aldrig jag sett så många på samma ställe. Det är nästan en sevärdhet i sig och jag blir plötsligt otroligt sugen på att börja cykla mountainbike! Det är numera på min bucketlist, att åka tillbaka hit med en grym mountainbike och pröva alla fina cykelleder som finns här.

 

Nya brillor och keps gör cyklingen lite trivsammare!

Efter cykelturen besöker vi samhällets centrum. Jag köper mig ett par efterlängtade cykelbrillor och en keps och sen blir det obligatoriskt köp av kylskåpsmagneter. Det är ett måste! Perfekt att använda till alla barnens teckningar som alltid åker upp på vår kyl och frys.

 

Utsikten från camping Spik är magisk

Kransjka Gora som samhälle är ganska litet. Här putsar man inte fasad vilket kan vara ganska skönt. Det är bara en stad dit folk kommer för att cykla, bergsklättra, åka skidor och må gott. Inget jetsetställe alltså. I alla fall inte som Cortina eller Zermatt. Men vi trivs här, trots att det veganska utbudet på restaurangerna är obefintligt. På affären däremot hittar vi vegansk glass, smör, pålägg och Alpros chokladpudding. Det blir en god efterrätt som vi äter medan vi beundrar de magiskt vackra bergen och lyssnar till åskan som mullrar in över oss.

Facebooktwitter

Leave a Reply