Zell am See – barnvänlig camping och mysiga cykelvägar

posted in: Österrike | 0
Facebooktwitter

Zell am See är en riktig semesterort. Här verkar det finnas nåt för alla. Året om dessutom! Vandring, cykling eller skidåkning? Välj och vraka. Ät gott och bo furstligt på Grand hotel eller som oss på en supermysig camping med en grym lekpark för barnen!

 

Eftersom vi startar sent från Garmisch-Partenkirchen övernattar vi på en parkering i Österrike. Vi äter ett McVegan och får påhälsning av en vänlig polis. Hans fruktar det värsta, att de ska väga husbilen. Men nej, de vill upplysa oss om att det är viktigt att låsa om sig när man ska övernatta här eftersom de haft problem med kriminalitet i området. Inga problem, vi överlever natten och åker mot nästa etapp – Zell am See.

 

Härliga platser med gräsmatta, det gillar vi och barnen!

 

Vi har ACSI-kortet och försöker därför hålla oss till de campingar där vi har rabatt. Panorama Camp Zell am See är en sådan camping som vi hört mycket bra om och det stämmer! Vi möts av en trevlig receptionist och en otroligt mysig och välskött camping. Barnen får syn på den superfina lekplatsen och nästan bosätter sig där. Dessutom, supersnabbt wifi, det gillar vi!

 

Populär lekplats på Panorama Camp Zell am See

 

Våra planer för Zell am See är egentligen ganska enkla. Vi tänker cykla och göra det barnen vill. Jag är sugen på att ta gondolen upp till Gipfelwelt 3000 men eftersom det blev Zugspitze så hoppar vi över det den här gången.

 

Otroligt mysiga cykelvägar som går direkt från campingen och både till en fin badstrand och in till Zell am See

 

Från campingen går det flera cykelvägar. Och vi cyklar de cirka fyra kilometrarna in till Zell am See. Så mysigt! Vi strosar runt och barnen köper varsin figur i sten. Vi handlar frukt och grönt och veganskt godis som de ofattbart nog har på den lilla butiken i centrum. Som diabetiker blir man ibland less på dextrosol och när blodsockret faller kan man passa på att lyxa med godis.

 

Inne i Zell am See strosar vi runt i det lilla samhället och dricker smoothie på det lilla torget

 

Nästa dag cyklar vi och promenerar sedan till en fin badplats i närheten av campingen. Trots regn i luften badar barnen i Lake Zeller.

 

Bad i Lake Zeller på den fina badplatsen inte långt från campingen

 

Tillbaka vid husbilen frossar vi i marinerade oliver och annat smarrigt och barnen? Efter maten försvinner de  till lekplatsen, såklart! Under tiden planerar vi för nästa destination. Det har blivit dags för cykelparadiset Kransjka Gora, Slovenien. Det ser vi fram emot!

Facebooktwitter

Leave a Reply