Vandring vid Lago di Braies

posted in: EUROPA, Italien | 0
Facebooktwitter

 

När vädret blir sämre lämnar vi Gardasjön och åker norrut. Äntligen får vi återse en av våra favoritplatser, den vackra alpsjön Lago di Braies. Den här gången bor vi på en camping nära Dobbiaco med ett perfekt läge för vandring och cykling. Dessutom får vi göra något så unikt som att vandra helt själva längs vandringsleden, i kvällssol!

 

Camping Olympia
Vi checkar in på campingen och blir tilldelade en plats. Ajöss lågsäsong och goddag högsäsong och fruktansvärda priser. Visst är det här en helt okej camping, men för drygt 500 kronor har vi inget fungerande wifi och platserna där vi står är väldigt små. Det är till stor del läget vi betalar för med närheten till flera större turistattraktioner.

 

 

Ett kärt återseende
Vi åker direkt till Lago di Braies som ligger 13 km från campingen. Vi kommer hit på eftermiddagen då turisterna börjar vända hemåt. En störtskur jagar visserligen in oss i souvenirbutiken där vi tar skydd tills regnet slutat men det dröjer inte länge förrän vi kan gå ner till sjön. Vi börjar med att gå ut på båthuset varifrån man har en förstklassig utsikt över sjön.

 

Vid stranden tyckte barnen om att kasta sten i det gröna vattnet

 

Vandring i kvällssol
Det är en lugn kväll och de flesta har åkt hem. Det är ljuvligt tycker vi och lättare att ta bilder! Vi börjar gå längs vandringsleden men på grund av byggarbete är delar av leden avstängd. Vi vänder om och slår oss ner för att fika när jag inser att mackorna är kvar i husbilen. Det blir kakor till fika och det sörjer inte barnen över. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men det blir bra ändå! Vi vandrar åt andra hållet istället och får njuta av kvällssolen innan den gömmer sig bakom alptopparna.

 

Vandring på en folktom led i den sista kvällssolen

 

Nöjda men rätt så hungriga återvänder vi till husbilen. Vi betalar parkeringen och inser till vår fasa att vår tämligen korta visit kostar 20 euro! Det  hade med andra ord varit smartare att fricampa här, men det är lätt att vara efterklok. Campingen har i alla fall en pool och vegansk Cornetto visar det sig och det är ett plus!

 

Campingen har både pool och vegansk Cornetto, det blir pluspoäng för det!

 

Poolhäng och cykeltur till Lago di Dobbiaco
Dagen därpå är det stekhett och vi badar i poolen. Det går cykelväg fram till Lago di Dobbiaco och enligt killen i receptionen är det 4 km. Vi börjar cykla längs en fin cykelväg och både vi och barnen får trampa på rejält i den kraftiga vinden. Åskan mullrar och vi inser att bara Lilja har regnkläder med sig.

 

 

När regnet kommer är vi framme vid sjön och kastar oss in under uteserveringens tak. Det öser ner! Det droppar i skarvarna från parasollen ner på huvudet men vi käkar pommes och hoppas att det ska sluta regna. Det gör det inte, vi ser att vi cyklat 6 km och därmed har 6 km kvar i det här vädret. När det lättar så skyndar vi oss iväg, det går fort ner för backarna. Vi är visserligen kalla och dyngsura när vi kommer fram men barnen har gjort det suveränt bra och inte klagat en gång. Vi duschar varmt och kurar in oss i husbilen medan regnet smattrar mot rutorna. Vi spelar Memory och äter välförtjänt godis.

 

Memory och godis efter en regnig cykeltur

 

Sista stoppet innan hemresan
Lite vemodigt inser vi att vårt äventyr går mot sitt slut, för den här gången. Det har varit fantastiska veckor ute i Europa! Nu väntar många mil, närmare 300, innan vi är hemma igen. Men vi längtar såklart efter att återse våra lurviga vovvar och nära och kära!

 

Facebooktwitter

Leave a Reply