Camping vid Gardasjön

posted in: EUROPA, Italien | 0
Facebooktwitter


Det har gått två år sen men nu färdas vi återigen längs Gardasjön, på väg mot ett kärt återseende. Vi kör från Venedig till den mysiga lilla staden Malcesine. Och den här gången prövar vi en ny camping där vi verkligen trivs!

 

Campa vid Gardasjön
Det finns många campingar längs Gardasjön men att välja rätt kan kräva lite efterforskning. Vår husbil är med cykelstället närmare 8 m och då blir utbudet något mer begränsat. Många uppfarter är så trånga att det är nästintill omöjligt att ta sig in och med risk att repa bilen.

Den här gången bor vi på camping Claudia. Det är en mysig camping med några platser som passar mindre husbilar och den vi valde var en normalstor plats. Här finns en liten butik och en lekplats. Ägaren är trevlig och hjälpsam och restauranger finns alldeles intill. Servicebyggnaden är fräsch och det är gångavstånd till den strandremsa längs östra Gardasjön som vi anser är bland de bästa.

 

Någon minuts promenad från camping Claudia ligger den här fina stranden

 

Vi har rest så många veckor nu att vi mest vill hänga på stranden och ta det lugnt. Bara någon minut bort ligger stränderna. Närmast och finast är stränderna norr om campingen men även söderöver finns det fina men mindre strandpartier. Stranden närmast Malcesine är en populär strand med utsikt över den gamla borgen.

 

 

Strosa runt i Malcesine
Vi planerar en tur upp till Monte Baldo med gondol men färska recensioner på Google Maps avskräcker oss. Där avråds man från att ta med barn eftersom det är så långa köer och massor med folk. Vi cyklar istället in till Malcesine där vi hittar en av resans vackraste butiker. En affär full med hantverk och allt tillverkat i ljuvligt olivträ. Vi går också till en butik med lokalt producerat porslin. En explosion av färger som gör en hungrig på oliver och tomater och några av skålarna får en ny ägare.

 

 

Vi hittar ett ställe där de har en hel meny med smoothies och vi slår oss ner med varsin suverän vegansk smoothie. Dagen därpå äter vi  pizza nere vid vattnet och tittar på den strida strömmen av turister som passerar här, väntar på att gå på båtar till Limone eller letar efter en plats att inta den populära drinken Aperol spritz.

Vi blir kvar här i fem härliga dagar, vädret blir sämre så vi åker vidare mot ett annat kärt återseende, Dolomiterna och Lago di Braies.

Facebooktwitter

Leave a Reply