Campa vid Luganosjön

posted in: EUROPA, Italien | 0
Facebooktwitter


Efter Lauterbrunnen är det dags att bestämma nästa destination. Vilken av norra Italiens alla sjöar skulle vi välja? Efter lite hastigt googlande och bläddrande i vår campingbok föll valet på Luganosjön. Ett spontant påhitt, men ett riktigt bra och prisvärt sådant visade det sig.

Tunnlar och bilköer mellan Lauterbrunnen och Lugano
Bilfärden till Lugano är faktiskt väldigt vacker trots att det är motorväg och många tunnlar. Tunnlarna ja, vilken bilkö vi hamnade i! Det är trafikljus som reglerar att det inte blir för många bilar samtidigt men det skapar också en lång kö till själva tunnlarna.

När vi väl kommer ut på andra sidan är alla skyltarna på italienska och det är som att vi plötsligt är i Italien men själva samhället Lugano ligger faktiskt i Schweiz. Trots det pratar de flesta här italienska.

Det finns en ställplats i Lugano där vi överväger att stanna men vi vill mest bara fram för lite sol, bad och avkoppling. Sen ska det medges att det är skönt att åka till Italien och kunna ringa och använda surf till samma priser som hemma. Schweiz är dyrt, även surfen!

Luganosjön
Det är ett dramatiskt och vackert landskap vid Luganosjön. Höga, skogsklädda berg som störtar ner i havet. Vi kör genom Lugano och här vill vi stanna, det verkar så mysigt! Men det får bli en annan gång. Nu kör vi till den italienska delen av Luganosjön där vi valt ut en camping.

De små byarna vid sjön tycks klamra sig fast på bergssluttningarna.

Köra längs Luganosjön
Det är minst sagt smala vägar mellan Lugano och Porlezza. Men vi kommer fram utan en skråma på bilen och till vår glädje finns det plats på campingen.

Camping Darna Sas
Det här är en ACSI-camping så det är betydligt billigare än snittet. Vi gillar den här campingen på en gång. Gemytlig atmosfär, egen strand, butik där du kan köpa allt möjligt, restaurang, pool och det är dessutom gångavstånd in till Porlezza där det finns en stor och välsorterad matbutik med veganska alternativ. Barnen går på minidisco varje dag som de älskar. Ja här trivs vi så bra att vi blir kvar i flera dagar!

Sol och bad vid campingens strand.

I nästa inlägg berättar jag om vår cykelutflykt till Comosjön och den lilla byn Menaggio!

Facebooktwitter

Leave a Reply